V+3B BT. ZUGLÓI MŰGYANTA SZAKÜZLET 1144. Budapest, Füredi utca 72-76.
NYITVATARTÁS: H-P: 08:00-16:00

(+36 30) 557-4801

(06 1) 872-4148

(06 1) 872-4184


CÍMÜNK: 1144. BUDAPEST, FÜREDI UTCA 72-76.

Kérdése van? Hívjon minket!

+36305574801

 

Beckocoat PU 428/51 XMPAC - Egykomponensű poliuretán színezhető bevonó gyanta-lakk

Beckocoat PU 428/51 XMPAC - Egykomponensű poliuretán színezhető bevonó gyanta-lakk

BECKOCOAT PU 428/38XMPAC

A Beckocoat PU 428 a levegő nedvességére kötő gyanta, amely kiválóan kopásálló, ütésálló és kémiai vegyszereknek ellenálló filmet képez. Alkalmas beton impregnálására, egymáshoz nem kötő rétegek ragasztására, beton tartályok és kármentesítők szigetelésére.

                                                                                        

 Javasolt felhasználás:

 • A Beckocoat PU 428 a levegő nedvességére kötő gyanta, amely kiválóan kopásálló, ütésálló és kémiai vegyszereknek ellenálló filmet képez. Alkalmas beton impregnálására, egymáshoz nem kötő rétegek ragasztására, beton tartályok és kármentesítők szigetelésére. Mivel ebből a gyantából készült réteg erősen kopásálló alkalmas garázsok, bowling pályák, nagy kopásnak kitett ipari padlók burkolására, kémiai ellenálló képesség révén alkalmas laboratóriumok falának és mennyezetének burkolására. Jól impregnálja a faburkolatokat, alkalmas nagy kopásnak kitett fapadlózatok védelmére – tánctermek, iskolák, irodák járófelületeinek burkolására.

 

  

Javasolt technológia:

 • A legtöbb esetben a Beckocoat PU 428 gyantát hígítás nélkül alkalmazhatjuk, felhordható ecsettel, hengerrel, szórópisztollyal. Ha alacsonyabb viszkozitást akarunk elérni – például finom szemcséjű beton esetében a jobb átitatódás végett – a gyantát xilol/metoxipropil acetát 1:1 arányú keverékévek hígíthatjuk 20-25 %-ban. Az oldószer nem tartalmazhat vizet, illetve aktív hidroxi csoportot.

 

 • A Beckocoat PU 428 gyantát két komponensű rendszerként alkalmazhatjuk a Vialkyd AR 408 gyantával, ez esetben a színező pigmentet az alkid gyantába keverhetjük be.

 

 • A Beckocoat PU 428 gyanta csak speciális színezőkkel színezhető.

 

A kitérhálósodott gyantaréteg tulajdonságai:

 • A Beckokoat PU 428 gyanta a levegőben jelenlévő nedvesség hatására térhálósodik. A teljes térhálósodáshoz szükséges idő függ a gyantaréteg vastagságától, a levegő hőmérsékletétől és a nedvességtartalmától. 200 µm vastag gyantaréteg, 21-22 °C-on, 45-50% relatív légnedvesség mellett 40 perc alatt gélesedik, 180 perc után száraz tapintású felületet ad. 24 óra után a felület tovább kezelhető és már nem érzékeny mechanikai behatásokra, a teljes térhálósodáshoz 7 nap szükséges. A megadott adatok 38%-os koncentrációjú gyantára érvényesek.

  

 • 38%-os koncentrációjú gyanta esetében a 200 µm vastagság esetén biztosított a széndioxid és a oldószer eltávozása a rétegből a térhálósodás során. Ha ettől vastagabb réteg szükséges, azt több rétegben ajánlott felhordani.

 • Az újabb réteget 6-8 óra után ajánlott felhordani, minden újabb réteg felhordása előtt az előző réteget fel kell csiszolni. A jó rétegtapadás érdekében ne teljen el több mint 24 óra, a két egymást követő réteg felhordása között. Ha régi réteg felújításáról van szó, csiszolással biztosíthatjuk a jó tapadást.

 

 • Alacsony hőmérsékleten nem ajánlott feldolgozni, 15 °C alatti hőmérsékleten zárványok (légbuborékok) képződhetnek.

 

 • A Beckokoat PU 428 gyanta jól tapad fához, faforgács lemezhez, vakolathoz, azbesztes cementhez, betonhoz és kitérhálósodott telítetlen poliészter gyantához. Fémhez és üveghez is elég jól tapad, a tapadás mértékét növelhetjük, ha először egy epoxi gyanta réteget alkalmazunk.

 

Tárolás:

 • A terméket zárt kiszerelésben, száraz, hűvös, közvetlen napsugárzástól védett helyen tároljuk. 25°C alatti és fényvédett tárolás esetén eltarthatósága 6 hónap.

 

Óvintézkedések:

 • A tapasztalat azt mutatja, hogy a gyanta tárolására a legalkalmasabb a fém edényzet, sem a polietilén (az oldószer átdiffundál a falán) sem az üveg (alkalikus gyökök gélesedést okozhatnak) edényzet nem megfelelő. A tároló edénynek teljesen száraznak kell lennie, a legkisebb mértékű nedvesség elindíthatja a térhálósodást.

 

 • A gyanta egyes színezőanyagok elszíneződését okozhatja, előtesztelés szükséges. Általában, minden felület kezelése előtt érdemes próbát végezni.

 

Részletek

Kiszerelések:

 • 1kg
 • 3kg
 • 5kg
 • 10kg
 • 20kg
Adatok
Cikkszám
GYU_BEC