V+3B BT. ZUGLÓI MŰGYANTA SZAKÜZLET 1144. Budapest, Füredi utca 72-76.
NYITVATARTÁS: H-P: 08:00-16:00

(+36 30) 557-4801

(06 1) 872-4148

(06 1) 872-4184


CÍMÜNK: 1144. BUDAPEST, FÜREDI UTCA 72-76.

Kérdése van? Hívjon minket!

+36305574801

 

Crystal Clear önthető UV stabil víztiszta poliuretán műanyagok

Crystal Clear önthető UV stabil víztiszta poliuretán műanyagok

Crystal Clear 200, 202, 204 és 206 termékeink víztiszta anyagok, melyeket kimondottan a tökéletes átlátszóságot igénylő feladatokra fejlesztettünk ki. Mind merev uretán öntőgyanta, csak kötés- és megmunkálhatósági időben különböznek egymástól.

Alacsony viszkozitásuk miatt keverésük és kiöntésük könnyű. A Crystal Clear termékek szobahőmérsékleten* szilárdulnak meg, zsugorodásuk elhanyagolható.

 Az elkészült öntvények nem ridegek, és ellenállnak az UV-fénynek. Színezőanyagok hozzáadásával élénk színeket és színhatásokat érhetünk el. Felhasználási területei: tokosítás, modell-prototípusok, lencsék, szobor-másolatok, díszítőelemek, ékszerek, speciális effektusok és színházi kellékek készítése. 

FIGYELEM: NEM ALKALMAS OTTHONI HASZNÁLATRA! EZ A TERMÉK KIZÁRÓLAG IPARI FELHASZNÁLÁSRA ALKALMAS! Megfelelő szellőzés, NIOSH által elismert védőmaszk és védőruha szükséges a belégzés és bőrrel való kontaktus elkerülésére. Légzési zavarok vagy viszketegség kialakulása esetén a termék használatát azonnal meg kell szüntetni, és orvoshoz kell fordulni. Használat előtt olvassa el az Anyagbiztonsági Adatlapot (Material Safety Data Sheet, MSDS).


Alaposan keverjük meg a vegyszert, 2-3 percen keresztül, közben többször lekaparva az edény oldalára és aljára tapadt anyagot. Színezéket vagy tömítőanyagot előzőleg kell külön a Crystal Clear B-komponenshez keverni, mielőtt hozzáadnánk az A-komponenst.

Ha kiöntés előtt légmentesítünk, 2-3 percig légmentesítsük a keveréket 29 hgmm nyomáson, megfelelő vákuum-kamrában, míg a keverék felpuffad, majd megtörve visszaesik. Az edényméret meghatározásakor 3-4-szeres térfogat-növekedéssel számoljunk.

Az anyag kiöntése… Ha gumiból készült kokillába öntjük a Crystal Clear-t, egyetlen pontba, a kokilla legmélyebb pontjába öntsük. A modell tokosítása esetén ne közvetlenül a tárgyra öntsük a vegyszert. Hagyjuk a keveréket kiegyenlítődni. Egyenletes tempóval minimalizáljuk a bennragadó levegő mennyiségét.

Legjobb eredmény érdekében… A legjobb eredményt nyomás alatti öntéssel érhetjük el. Az elkevert vegyületet kiöntjük, majd az egészet (kokilla, gátszerkezet, stb.) nyomáskamrába helyezzük, ahol 4.2 kg/cm2 légnyomásnak tesszük ki. A CC-202-át legalább 1, a CC-200-at legalább 2, a CC-204-et pedig legalább 6 órán át tartsuk nyomás alatt. Mivel nincs két tökéletesen azonos feladat, mindig javasolt egy kisebb próba elvégzése, ha kérdéses a termék alkalmassága az adott célra.

Részletek

Adatok
Cikkszám
SM_LP_CC