V+3B BT. ZUGLÓI MŰGYANTA SZAKÜZLET 1144. Budapest, Füredi utca 72-76.
NYITVATARTÁS: H-P: 08:00-16:00

(+36 30) 557-4801

(06 1) 872-4148

(06 1) 872-4184


CÍMÜNK: 1144. BUDAPEST, FÜREDI UTCA 72-76.

Kérdése van? Hívjon minket!

+36305574801

 

Formakészítés két komponensű szilikon forma gumi öntéssel

A két komponensű szilikon forma gumik öntésénél az alábbi fontos dolgokat kell betartanunk:

  • Az elszívó felületeket érdemes impegnálni, megakadályozni, hogy a gumi beleivódjon a másolni kívánt mesterdarabba.

  • Bár a szilikonok nem igen kötnek hozzá semmilyen anyaghoz (kivéve saját, frissen megszilárdult anyaguakt annak teljes kikötése előtt - gumitól függően 2-3 órától két napig is eltarthat ez az állapot) ezért javasolt formaleválasztó sprayt használni.

  • A két komponens alapos és teljes elkeverése. (ha színezetlenek a komponensek érdemes az első keverést követően egy új, tiszta pohárba átönteni a keveréket, majd az első pohár falának aljának belekaparása után mégegyszer átkeverni).

  • A bekevert anyagot a forma legmélyebb pontjára, minimum 30 cm magasságból érdemes önteni úgy, hogy a szilikon saját szintjét növelve töltse fel a formát.

  • Az addíciós kötésű szilikon formagumikat kötés közben megzavarja a felületen vagy annyak anyagában található kén-származék, latex, alkohol és halogén maradványok és az epoxi és poliuretán műgyanták öntéséből visszamaradt vagy azokból még kipárolgó adalékok

  • Ha készítendő forma megkívánja, lélegző nyílásokat kell beiktatni ahhoz, hogy a szilikon formába öntött folyékony anyagban lévő levegő mennyiség felfelé tudjon távozni és ne hagyjon hiányzó buborék-szerű formáakt az öntött tárgy falán.

  • Amennyiben a szilikon formát olyan öntéshez kívánják használni, mely nyomás, vagy vákuum alatt történik, fontos a szilikon gumi anyagának öntés előtt történő vákuumozása.
Részletek

Adatok
Cikkszám
fszo